HISTORY OF CARS

 • Nissan Motor Co. LTD. este creat în Japonia

  1933 Nissan Motor Co. LTD. este creat în Japonia, denumirea de Nissan fiind abrevierea folosită în cadrul Bursei de Valori din Tokyo pentru Nihon Sangyo (compania de holding înființată de Yoshisuke Aikawa în 1928). Aikawa nu a intrat in domeniul fabricatiei de automobile pana in acest an.

 • A fost lansat primul model Nissan Patrol

  Primul model Nissan Patrol a fost lansat în luna septembrie a anului 1951. Această mașină de teren era mândra posesoare a unui sistem de tractiune 4x4, a unui motor cu 6 cilindri si 85 CP, dar si a unui design inspirat de faimosul Jeep Willys american.

 • Este creat primul primul Nissan Skyline

  Primul Nissal Skyline a vazut lumina zilei la 24 aprilie, 1957, la Teatrul Takrazuka din Hibiya, Tokyo. Fiind vanduta ca o masina de lux, motorul acestui model dispunea de 4 cilindri si de 60 CP. Din nou, aceasta masina dispunea de un design american, partea din fata fiind similara cu cea a modelului de Chevrolet aparut in acelasi an.

 • Nissan patrunde in forta pe piata mondiala in 1958 cu modelul Datsun 1200 Sedan

  Dupa ce un Datsun 210 castiga Mobilgas Round Australia Trial, Nissan patrunde in forta pe piata mondiala in 1958 cu modelul Datsun 1200 Sedan. Un an mai tarziu, in 1959, Datsun-ul Bluebird este lansat in Japonia devenind unul dintre cele mai renumite modele Nissan.

 • Noul Datsun 240Z se bucura de un mare succes pe piata mondiala

  Lansat in 1969 si facand parte din ceea ce avea sa fie una dintre cele mai de succes linii de masini sport din lume, noul Datsun 240Z oferea prestatiile unui Porsche pentru cel putin jumatate de pret. Acest fapt se datora motorului cu 6 cilindri in linie ce producea 150 CP.

 • Prima masina Nissan Micra concureaza cu modelele Honda City, Suzuki Cultus si Toyota Starlet

  Prima masina Nissan Micra a fost introdusa in luna octombrie a anului 1982 pentru a concura cu modelele Honda City, Suzuki Cultus si Toyota Starlet. Principala caracteristica a acestui nou model a fost cantitatea mica de combustibil consumat, avantaj conferit de motorul construit special pentru acest model, dar si de greutatea de doar 650 de kg.

 • Nissan Micra este aleasa Masina Anului in Europa

  Date fiind consumul si greutatea mica a modelului Nissan Micra nu este de mirare ca, in 1993, dupa inca 10 ani de imbunatatire a originalului, aceasta a fost aleasa Masina Anului in Europa. In acelasi timp se incepe productia lui Nissan Terrano II, un nou model 4x4 pentru piata europeana, dar care devine un succes mondial.

 • Este lansat modelul Nissan 350Z, dotat cu un motor V6 de 3.5 litri de 287 CP

  Debutul in secolului 21 este facut cu lansarea modelului Nissan 350Z in 2003, dotat cu un motor V6 de 3.5 litri ce producea 287 CP. Acest numar a crescut anual pana in 2009, cand modelul 350Z a fost inlocuit de 370Z, cel mai rapid Z produs vreodata.

 • Nissan GT-R face istorie pe piata masinilor sport, datorita motorului cu 6 cilindri cu 2 turbine ce produce 495 CP

  Aparut in 2009 si luandu-si in serios rolul de masina sport, noul Nissan GT-R a devenit o adevarata legenda pe piata masinilor de acest gen, datorita motorului cu 6 cilindri si 2 turbine ce producea 495 CP.

 • Este lansat modelul 360Z, succesorul modelului de mare succes 350Z

  Succesorul modelului 350Z si totodata cel mai rapid model Z produs, dotat cu un motor V6 ce producea 350 CP.

 • Este lansat modelul Nissan Leaf, ce avea sa revolutioneze piata auto

  Vehiculul ce avea sa revolutioneze lumea transportului personal a aparut sub denumirea de Nissan LEAF in anul 2011, cand a fost votata si Masina Anului in Europa, intrecqnd 40 de participanti si castigand cel mai important premiu din industria auto. Datoria pretului accesibil pentru publicul larg, al lipsei emisiilor, dar si a motorului electric ce ii permite sa atinga o viteza de 145 km/ora, cu o autonomie de 175 km Nissan LEAF a fost prima masina electrica ce a castigat acest premiu in 47 de ani.