Skip to main content
Știri

Noul Nissan JUKE a obținut scorul maxim pentru siguranță din partea Euro NCAP

By 06/02/2020December 17th, 2021No Comments
Noul Nissan Juke 2019 scor maxim Euro NCAP

Noul Nissan JUKE a primit scorul maxim de cinci stele din partea organizației independente Euro NCAP datorită robusteței și tehnologiei inovatoare în materie de siguranță și de prevenire a accidentelor. 

Sistemul de rating Euro NCAP (New Car Assessment Program / Programul European Independent de Evaluare a Mașinilor Noi) apreciază modelele auto care depășesc cerințele legale de securitate, reflectând cele mai noi inovații în materie de siguranță de pe piață.

Scorul maxim de cinci stele plasează noul Nissan JUKE printre cele mai sigure vehicule din segmentul B-CROSS. Tehnologiile inovatoare Nissan Intelligent Mobility, precum Detectare bicicliști și pietoni sau Blind Spot Intervention, în premieră pe un model din segmentul B-CROSS, sunt recunoscute ca un plus de siguranță de către Euro NCAP.

Noul Nissan Juke 2019

Noul Nissan JUKE oferă protecție de top pentru pasagerii adulți și copii

Programul independent Euro NCAP a evaluat noul Nissan JUKE cu un scor de 94% pentru protecția adulților și cu 85% pentru protecția copiilor. Astfel, Nissan JUKE se situează în topul celor mai performante modele din clasa SUV-urilor de mici dimensiuni.

Scorul ridicat se datorează structurii sigure și robuste a noului JUKE, construit cu oțel ultra rezistent în zonele-cheie. Acesta îmbunătățește rigiditatea și permite ca forța unui impact să fie absorbită și totodată disipată înainte să ajungă la celula de siguranță a pasagerului.

Utilizarea eficientă a acestor metale speciale a permis, de asemenea, ca noul Nissan JUKE să ofere o vizibilitate mai bună în zona critică de siguranță. Pe timpul nopții, farurile LED standard cresc câmpul de vizibilitate la 10 metri.

Tehnologia Nissan Intelligent Mobility oferă asistență și siguranță

Urmărind obiectivul de zero victime în circulație, Nissan își păstrează poziția de top datorită tehnologiei Intelligent Mobility, concepută ca direcție strategică pentru produsele și tehnologia Nissan. Această abordare de 360˚ oferă o viziune de perspectivă asupra viitorului mobilității inteligente, asupra modului în care sunt alimentate mașinile, cum sunt conduse și cum se integrează în societate.

Inițiatorii programului Euro NCAP susțin că este întotdeauna de preferat ca șoferii să prevină accidentele, de aceea acordă un scor ridicat autovehiculelor ce dețin tehnologii moderne pentru evitarea coliziunilor. Astfel, noul Nissan JUKE a obținut un rezultat excelent de 73%, datorită tehnologiilor Nissan Intelligent Mobility, care pot salva vieți.

Tehnologia inovatoare Intervenție unghi mort (Blind Spot Intervention) reprezintă o premieră în segmentul B-CROSS. Această funcție sesizează când șoferul părăsește banda de circulație în mod involuntar și readuce mașina pe traiectorie, departe de pericol. Alerta pentru traficul din spate (Rear Cross Traffic Alert) previne coliziunile la ieșirea în marșarier din diverse locuri de parcare.

Monitorul Intelligent Around View reprezintă un sistem avansat de camere video care îți oferă o vedere panoramică 360° a mașinii. Beneficiază de focalizare selectabilă pe față, spate și bordură, astfel încât parcarea devine mai ușoară ca niciodată.

Noul Nissan Juke 2019

Tehnologia Nissan ProPilot

Nissan ProPILOT oferă asistență avansată la conducere, fiind conceput pentru a facilita confortul pe rutele lungi și trafic intens pe autostradă. Astfel, tehnologia ProPILOT monitorizează traficul, menține în mod autonom noul Nissan JUKE pe banda de circulație și păstrează o distanță constantă și sigură față de alte mașini din trafic. 

Noul Nissan JUKE oferă protecție remarcabilă pentru participanții vulnerabili din trafic

Noul Nissan JUKE a obținut un scor de 81% la testele de protecție pentru bicicliști și pietoni. Nissan JUKE oferă mai multe sisteme de siguranță active, inclusiv Frânare Inteligentă de Urgență, care avertizează șoferul și aplică frânele dacă mașina anticipează un impact cu un vehicul, pieton sau biciclist. Acest sistem este standard pentru noua gamă Nissan JUKE și garantează că șoferii se pot bucura de performanțele agile și precise ale noului crossover, fără a face compromisuri cu privire la siguranță.

Euro NCAP – European New Car Assessment Program

Din anul 1997, Euro NCAP (Programul European de Evaluare a Mașinilor Noi) testează în mod independent mașinile, evaluând majoritatea noilor modele care sunt lansate pe piață pentru comercializare, pe baza criteriilor sale în continuă evoluție. Pe lângă testarea forței și rezistenței fizice reale a vehiculului în diferite coliziuni simulate, organizația testează și evaluează tehnologia de prevenire a accidentelor.

Marco Fioravanti, vicepreședinte Planificare produse Nissan Europa, a declarat: „Suntem mândri că am obținut scorul maxim pentru siguranță din partea Euro NCAP. Utilizarea de materiale avansate, inclusiv a unui oțel de înaltă rezistență, precum și tehnologia Nissan Intelligent Mobility oferă o experiență de condus plăcută și o protecție sporită.”

Te așteptăm la un Test Drive!