Skip to main content
EcoȘtiriSustenabilitate

Nissan LEAF, mașina electrică ce oferă posibilități nelimitate

By 18/03/2020December 17th, 2021No Comments
Nissan Leaf masina electrica

Fără îndoială, viitorul aparține mașinilor electrice. Nissan LEAF, unul dintre cele mai populare vehicule electrice din lume, beneficiază acum de o baterie de 62 kW pentru mai multă putere şi autonomie.

În anul 2010 am făcut cunoștință cu prima variantă de Nissan LEAF. La momentul respectiv, LEAF a făcut istorie, devenind primul vehicul modern 100% electric, cu zero emisii, creat de către un producător major de pe piața automobilelor. În 2018, Nissan LEAF s-a impus drept lider în topul vânzărilor de mașini electrice în Europa.

Acum a venit timpul pentru o nouă variantă de Nissan LEAF, care dispune de o baterie de 62 kW. Indiferent dacă ești un locuitor al orașului sau un șofer dedicat în căutarea unei plimbări captivante, noul Nissan LEAF promite să îți ofere experiența ideală de condus. Silențios, rapid, confortabil și spațios, noul LEAF te invită să descoperi emoția accelerării instantanee – în numai 3-4 secunde poate atinge viteza de 100 km/ oră.

De ce Nissan LEAF?

Nissan Leaf masina electrica

Știai că LEAF reprezintă, de fapt, un acronim pentru “Leading Environmentally-friendly Affordable Family car”? Așadar, pentru persoanele care fac eforturi reale de a combate poluarea, Nissan LEAF este mașina ideală, fiind totodată suficient de încăpătoare și comodă pentru întreaga familie.

Poți opta pentru Nissan LEAF pentru că responsabilitatea față de mediul înconjurător este o alegere conștientă pe care o faci în fiecare zi din viața ta. Nu poți rămâne indiferent la schimbările climatice din ce în ce mai vizibile. Nivelul emisiilor de carbon a atins cote alarmante în ultimii ani, iar poluarea este o problemă severă ce afectează majoritatea ecosistemelor de pe planetă. În aceste condiții, mobilitatea electrică oferă posibilitatea

transportului alternativ cu impact zero și reducerea semnificativă a emisiilor poluante.

Alegerea de a conduce o mașină 100% electrică înseamnă responsabilitate asumată față de mediu și posibilitatea unui viitor sustenabil. În plus, datorită acestor beneficii, poți spune adio benzinei și costurilor ridicate de întreținere a mașinii. Faptul că există mai puține piese în mișcare înseamnă întreținere și revizie mai ieftine și totodată mai puține piese de schimbat (filtrele și pompele de benzină dispar complet).

Motorul electric Nissan LEAF funcționează ca un circuit închis, astfel încât nu se emite niciun gaz care să contribuie la poluarea globală.

Vizionează acest videoclip pentru a afla opinia unui expert despre Nissan LEAF.

Nissan LEAF, disponibil la un preț special prin programul Rabla Plus 2020

Nissan Leaf masina electrica Rabla Plus 2020

În luna martie ai parte de cea mai bună ofertă de preț pentru Nissan LEAF, datorită programului Rabla Plus 2020. Astfel, fiecare persoană care intenționează să cumpere o mașină electrică va primi un ecotichet în valoare de 45.000 de lei. Acest tichet poate fi cumulat cu prima de 6.500 de lei, care se acordă la casarea unei mașini vechi. Așadar, statul român oferă celor interesați suma de 51.500 de lei din prețul total al mașinii electrice.

Pentru înscrierea în programul Rabla Plus 2020, sunt necesare următoarele acte: actul de identitate, certificat de atestare fiscală emisă de primărie prin care se dovedește că persoana nu are datorii la bugetul local și o declarație pe propria răspundere care atestă că te angajezi să cumperi mașina de la dealer. Cei care aleg să caseze o mașină veche și să unească prima cu ecotichetul, pe lângă actele menționate mai sus, vor include certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în original și cartea de identitate în copie legalizată. Persoanele interesate au un termen de 30 de zile de la primirea notei de înscriere de la dealer să caseze mașina veche și să depună la dosar ultimele documente.

Nissan LEAF – mai multă putere, 100% electric

Puternic, intens, senzațional – așa ar putea fi descris sentimentul pe care îl simţi atunci când conduci Nissan LEAF. Pregăteşte-te pentru o experienţă absolut unică!

Poți să traversezi oraşul cu o autonomie de top de până la 270 km pentru Nissan LEAF cu baterie de 40 kW, respectiv 385 km pentru Nissan LEAF cu baterie de 62 kW. 

Cum se încarcă bateria electrică?

Nissan Leaf incarcare electrica

Nu este cazul să îți faci griji, pentru că încărcarea nu a fost niciodată mai rapidă și mai ușoară. Datorită timpului scurt de încărcare al noului Nissan LEAF și datorită noii sale baterii cu capacitate mai mare, o singură încărcare te duce mai departe decât ai fi crezut.

Există două posibilități de încărcare a bateriei: încărcare rapidă și încărcare peste noapte. Poți să cuplezi Nissan LEAF la priza de acasă pentru încărcare peste noapte sau, pentru o pauză scurtă în drumul tău, poți utiliza reţeaua de încărcare rapidă. 

În cazul unei încărcări rapide, Nissan LEAF cu baterie de 40 kW se încarcă de la 20% până la 80% în aproximativ 60 minute, în timp ce Nissan LEAF cu baterie de 62 kW se încarcă de la 20% până la 80% în aproape 90 de minute.

Ai posibilitatea de a urmări statusul bateriei atunci când eşti conectat la aplicaţia NissanConnect Services şi poți să porneşti încărcarea direct de pe telefon, profitând astfel de preţul electricității mai scăzut pe timpul nopţii.

Timpul de încărcare este influenţat de o mulţime de factori precum tipul de încărcător rapid și starea acestuia, temperatura și dimensiunea bateriei, precum și temperatura ambientală la punctul de utilizare. Timpul indicat pentru încărcare rapidă corespunde încărcării cu un încărcător rapid tip CHAdeMO.

Vehiculele electrice Nissan LEAF au un sistem de siguranță la încărcare care protejează bateria în timpul sesiunilor repetate de încărcare rapidă într-o perioadă scurtă de timp. Perioada de timp necesară în cazul încărcărilor rapide succesive poate fi mai mare, dacă temperatura bateriei activează sistemul de siguranță al bateriei la încărcare. În condiții optime, durata de viață a bateriei Nissan LEAF este de aproximativ 10 ani.

Stații de încărcare pentru mașini electrice

Nissan Leaf masina electrica BADSI

Cu ajutorul aplicației NissanConnect, ai acces uşor la cele mai apropiate staţii de încărcare potrivite. Nu întâmpini nicio problemă să găseşti locul potrivit ca să încarci. NissanConnect îți pune la dispoziție locul, orele de funcţionare, preţurile și alte detalii referitoare la stația de încărcare pe care o cauți.

E-charge, prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice din România, oferă peste 165 de puncte de încărcare în 54 de localități din țară. Totodată, Enel X reprezintă o infrastructură de încărcare pentru vehiculele electrice. În perioada 2019 – 2023, Enel X își propune să instaleze aproximativ 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile din România, în orașele mari și pe drumurile principale. 

PlugShare este o aplicație foarte utilă care îți arată în timp real harta cu stațiile de încărcare pentru mașini electrice.

Poți totodată să încarci bateria de la Nissan LEAF chiar la tine acasă, la o priză domestică de 220 V sau cu ajutorul unui wallbox de 7 Kw. Timpul de încărcare variază între 4-6 ore pentru Nissan LEAF cu baterie de 40 kW și între 6-10 ore pentru Nissan LEAF cu baterie de 62 kW.

Inovație, sustenabilitate și tehnologie modernă

Nissan Leaf masina electrica

Cu tehnologia Nissan Intelligent Mobillity, rămâi conectat în permanență atunci când te urci la volanul mașinii tale electrice. Nissan LEAF îmbină conectivitatea gadget-urilor tale preferate cu sisteme de siguranță de ultimă generație.

Activează ProPILOT şi tehnologiile Nissan Intelligent Mobility pentru ca traficul dificil să nu mai fie o problemă. Pentru drumurile pe autostradă, comută în modul D şi activează ProPILOT pentru a scăpa de stres. 

Cu E-PEDAL, poți să accelerezi sau să frânezi. Oricare ar fi opțiunea, ai o singură pedală pe care o folosești. Mai ușor pentru tine, 100% electric. Totodată, cu ajutorul sistemului Propilot, mașina încetinește sau frânează pentru ca tu să fii mereu protejat. În plus, sistemul panoramic de vizibilitate AROUND VIEW MONITOR îți oferă în permanență imagini 360° pe ecranul de înaltă definiție.

Sistemele inteligente de siguranță de la Nissan LEAF includ sistemul inteligent de frânare de urgență cu funcție de recunoaștere pietoni și bicicliști, recunoaștere indicatoare rutiere, asistență pentru lumini fază lungă, alertă trafic prin spatele vehiculului, avertizare și intervenție în cazul părăsirii involuntare a benzii de circulație și avertizare unghi mort.

Nissan Leaf masina electrica noapte faruri

Ne scriem singuri viitorul

Crezi că ești pregătit/ă să faci schimbarea la care visăm cu toții? Să ne imaginăm o lume în care oamenii sunt conștienți de implicațiile deciziilor pe care le iau, își asumă responsabilitatea de a lăsa în urmă o planetă sănătoasă și conduc doar vehicule moderne, nepoluante. Nu este greu să ajungem acolo. Tehnologia este și va fi mereu de partea noastră.

We are all connected!